20 Kasım 2014 Perşembe

Lastik Fiyatlarındaki Artış

Son günlerde meydana gelen lastik fiyatlarındaki artışın önemli nedenleri vardır. Gün boyu araç içerisinde seyahat eden veya çalışan insanlar vardır. Bunun yanında evden işe işten de eve araçları ile gelen insanlar vardır. Bu nedenle araçlarının bakımları son derecede önemlidir. Araçlarında oluşacak bir problem sonrasında bu probleme hemen çözmelidirler.
Örneğin bir lastik patlamasında gerekli aletleri aracında bulundurarak ve tabi ki yedek bir lastik bulundurarak aracının tamirini yapabilmelidir. Böylece yolda kalma durumu olmayacaktır ve yoluna devam edebilecektir. Bu gibi şeylerden dolayı insanlar son günlerde lastik alımı yapmaktadır.
Yine bu artışa neden olan bir etken de kışın gelmesidir. İnsanlar kış ayları geldiğinden dolayı kış lastiği almaya yönelmişlerdir. Bunun nedeni yaz lastiklerinin kış aylarında karların içerisinde yol alamayacağıdır. Yaz lastikleri girintileri ve çıkıntıları az olan lastiklerdir.
 Bu lastikler diğer lastiklere göre daha hafif kalmaktadır. Bunun nedeni aracın performansını boş yere harcamaması içindir. Bu nedenle kış aylarında girintisi olan ve kalın ağır lastikler kullanılmaktadır. Bu lastiklerin zorlu kış şartlarına göre üretildiği için yol tutuşu yüksek olacaktır ve bu şartlara ayak uydurabilecektir.
Bu gibi nedenlerden dolayı oto lastik alanında lastik fiyatları yükseliş göstermiştir. Bu yükseliş sonrasında ucuz lastik almaya yönelen insanlar vardır. Ancak bu yanlış bir davranıştır ve bu yol insanların başına kötü sonuçlar açabilir. Bu nedenle birkaç lira fazla verip kış lastiği almaya özen gösterilmelidir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Paylaş

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More